Dóra és András egyedi letterpress meghívója
Dóra és András egyedi letterpress meghívója
Dóra és András egyedi letterpress meghívója
Dóra és András egyedi letterpress meghívója
Dóra és András egyedi letterpress meghívója
   

Dóra és András egyedi letterpress meghívója

Egyedi meghívóink árszabása minden esetben személyre szabott árkalkuláció és egyeztetés alapján történik. Ötleteiddel és kéréseiddel kérjük, fordulj hozzánk bátran!

Minden meghívó rendelés esetén grafikai díjat számítunk fel:

- alapdíj: 6000 Ft

- néhány meghívó esetében külön jelöljük a grafikai díj összegét

A grafikai díj tartalmazza az ültetõkártya

és a menükártya tervezési díját is.

Amennyiben a meghívó mellé kiegészítõket is rendelsz,

kedvezményes csomagárat biztosítunk.

A listaárak 40-70 példány rendelése esetén érvényesek.

......................................

20 példány alatti rendelés esetén:

Listaár + 40%

20-40 példány közötti rendelés esetén:

Listaár + 20%

40-70 példány közötti rendelés esetén:

Listaár

70-90 példány közötti rendelés esetén:

Listaár - 5% kedvezmény

90-120 - példány közötti rendelés esetén:

Listaár - 10% kedvezmény

120 példány feletti rendelés esetén:

Listaár - 15% kedvezmény

Árajánlatot kérek

Vaknyomásos monogram és különleges nyomdai kivitelezés az egyedi meghívó két különleges részlete

Dóra és András egyedi meghívója egy különleges nyomdai eljárással készült, amelyet magasnyomtatásnak hívnak, közismertebb néven letterpressként szokták emlegetni. Ez egy olyan analóg eljárásos technológia, amelynek lényege, hogy egyedi nyomóformával készül, amelynél a nyomtatandó felület kiemelkedik a nyomóforma síkjából, így megfelelő vastagságú alapanyagra nyomtatva, speciális dombor-hatást eredményez, vagyis minden nyomtatott felület belenyomódik a papírba.

Ha tetszenek ezzel a technológiával készülő meghívók, érdemes megnéznetek a teljes letterpress kínálatunkat.

Letterpress meghívó – igazi különlegesség

2014-től kifejezetten egyedi tervezéssel és magasnyomtatással készült meghívókat is szerepeltetünk a kínálatunkban.

A magasnyomtatással készülő meghívók esetén teljes szabadságot kínálunk a méretet, formátumot és papírt illetően, a grafikai és tipográfiai tervezéssel egyetemben. A méret és formátum tekintetében ugyan korlátozhatja a lehetőségeket a kereskedelmi forgalomban kapható borítékok mérete, ugyanakkor több nem szabványos boríték és tasak is szerepel a kínálatunkban, valamint igény szerint egyedi borítékformátumokat is tervezünk.

A letterpress technológiával készülő esküvői meghívókról általában

2014-ben amikor a hazai esküvői meghívókkal foglalkozó cégek közül elsőként kezdtünk kínálni letterpress meghívókat, a legtöbb érdeklődő azt sem tudta, hogy miről is van szó egyáltalán. Miért van ez így? Nos azért, mert a letterpress technológia a 20-as, 30-as években alkalmazott nyomtatási forma, amely bár kétségtelenül egyedi és különleges eredményt ad, az idők során mégis kikopott a nyomdai eljárások közül. Ennek oka, hogy a nyomdai előállítás alapvetően ipari termelésnek számít és mint ilyen, meg kell felelnie az aktuális elvárásoknak. A nyomdaipari termelés pedig úgy fejlődött, hogy rövidebb idő alatt, minél nagyobb mennyiséget lehessen előállítani, a lehető legkisebb költség mellett, hogy a gyártás minél költséghatékonyabb legyen. A letterpress ezzel szemben inkább nevezhető iparművészetnek, sem mint nyomdai produkciós előállításnak. A letterpress nyomtatás nem csak a géptől függ, hanem elsősorban a gépmestertől, attól a szakembertől, aki egy személyben végzi a tervezést, a szedést, a nyomtatást, tehát a teljes előállítási folyamatot koordinálja. Amikor mi elkezdtünk letterpress meghívókat tervezni alig néhány nyomdaműhely volt csak, akik ezzel foglalkoztak, így számunkra is igazi kihívást jelentett, hogy az ötleteinket meg is tudjuk valósítani. Azóta jelentős előrelépés történt e téren: több műhely is elindult, a papírkereskedők elkezdték a speciális alapanyagok forgalmazását és ami a lényeg, elkezdett  beszivárogni a köztudatba a magasnyomtatás. Azt tapasztaljuk, hogy mostanában egyre többen érdeklődnek iránta és ismerik fel ennek  a csodás nyomtatási technológia különlegességét.

Talán a leglényegesebb szempont az, hogy hány színnel, illetve hány oldalt kell nyomtatni az adott meghívó esetén. Anélkül, hogy nagyon belemennénk a nyomdatechnikai részletekbe: akár hajtott, akár egylapos a meghívó, az ívnek minden esetben két oldala van, a két oldalra pedig ahány különböző színt szeretnénk nyomtatni, annyi különböző nyomóformát kell készíteni és annyi gépindítást kell elvégezni. A nyomóformával lehetséges festékezés nélkül, csak „dombornyomást” is végezni, ezt hívjuk vaknyomatnak. Mindezeknek megfelelően a nyomtatás meghatározásánál meg kell tehát adnunk, hogy az ív mely oldalait nyomtatjuk és azt hány színnel. A technikai paraméterekben megadott 1+1-es nyomtatás tehát azt jelenti, hogy az ív mindkét oldalát megnyomjuk, egy-egy színnel. Ebben a konkrét esetben az előoldalt egy szín feketével, míg a hátoldalt vaknyomással nyomtattuk.

Dóra és András egyedi letterpress meghívója 1+1 szín nyomtatással készült, a meghívó szöveges oldalát 1 szín fekete szövegnyomtatással készítettük, míg a hátoldalra a monogramjuk került, a már említett vaknyomásos megoldással.

E meghívónál – mint általában a letterpress nyomatoknál – kifejezetten az volt a tervezői koncepció, hogy letisztult és minimalista tipográfiával készítsük a kártyát, amely nélkülöz minden grafikai- és díszítőmotívumot, hogy kizárólag a látványos tipográfia érvényesüljön és a különböző betűtípusok egymásra gyakorolt kölcsönhatása, valamint a sorok tördelése, a szövegfoltok játéka teremtsen egyedi látványt.

Állandó kínálatunkban több olyan letterpress technológiával készült meghívó is szerepel, amelyek olan előre elkészített elemeket tartalmaznak, amelyeket digitálisan nyomtatott kártyával, hátoldallal egészítünk ki, így speciális hibrid eljárással készült meghívó lesz belőle:

A Hummingbird Collection és a Sophisticated Flower Collection esetében, egylapos, két rétegben kasírozott kártyát kínálunk, amelyeknél a letterpress technológiával nyomtatott hátoldalt mi már előre elkészítettük és raktárról adjuk, erre ragasztjuk rá aztán az egyedi megrendelésre készülő, digitális nyomtatással előállított másik oldalt.

A Remember Me és a Remember Me Kraft Kollekciók esetében olyan bélelt borítékos meghívót kínálunk, amelyben a nyomtatott bélés készül letterpress technológiával, maga a meghívó kártyát pedig digitális nyomtatással csináljuk.

Igazi különlegesség a Letterpress 03 Kollekció, aminél az egy oldalas meghívón letterpress technológiával nyomtattuk a pár nevét, míg a három különböző nyelvi variációban készült változat többi része digitális nyomtatással készült.

A letterpress nyomtatási eljárás egyik „negatívuma” a viszonylag költséges formakészítés és gépindítási / gyártási folyamat, ami valójában nem is igazi negatívum, hanem a technológia elkerülhetetlen velejárója. Tény ugyanakkor, hogy e jellemzője miatt, előfordulhat olyan eset, amikor az alkalmazása olyannyira megdrágul, hogy komolyan megfontolandó. Ez az eset pedig amikor pl. több nyelvi változatban vagy eltérő tartalommal kell a meghívókat készíteni – pl. csak szertertásra, illetve vacsorára szóló verziók – amely esetben legalább két nyomóformára és dupla gépindításra lenne szükség, továbbá kétséges, hogy ezekből milyen példányszámokra van szükség. Épp egy ilyen helyzet alakult ki az egyik megrendelésünknél, amikor három nyelven volt szükség a meghívóra, ezért kidolgoztunk ezt a speciális, ún. hibrid nyomtatási eljárást, amelyben kombináltuk az eltérő tartalmú szöveg részek digitális nyomtatást, a minden változaton egyforma név kiemelést, amit letterpress technológiával készítettünk.

Anélkül, hogy nagyon belemennénk a szakmai részletekbe, fontos elmondani, hogy az eljárás kidolgozása ebben az esetben nem csupán egy jól hangzó szófordulat, hanem ténylegesen arról van szó, hogy a két eltérő nyomtatási eljárás összes jellemzőjét és körülményeit figyelembe vevő, rendkívül bonyolult megoldásról van szó, amely nagyon alapos tervezői munkát és jól átgondolt gyártás előkészítési folyamatot kíván. Ezzel mi rengeteget foglalkoztunk, sok energiát fektettünk a különböző lehetőségek kipróbálásába és nagyon büszkék vagyunk arra,  hogy mai tudásunk szerint, Magyarországon mi készítünk egyedüliként  ezzel a küllönleges megoldással, meghívókat.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a digitális eljárás miatt egyébként nem válik olcsóbbá a nyomtatás, épp ellenkezőleg, a tisztán letterpress meghívókhoz képest még drágább is, ugyanakkor áthidalja a változó tartalom tisztán letterpress-szel történő rendkívül költséges megoldásának a problémáját, ezáltal piacképes alternatívaként használható azokban az esetekben, amikor ezt a két már említett jellemzőt szükség kombinálni.

Ebben a konkrét esetben tehát úgy készült a meghívó, hogy digitálisan nyomtattuk a meghívó szöveges részét három nyelvi változatban és eltérő példányszámban, majd erre került rá a pár neve és az amor/szerelem, mint díszítő motívum, letterpress nyomtatással, így igazán különleges és egyedi meghívó született.

2018-tól fotóalbumokat is kínálunk egyedi meghívóinkhoz
2018-as újdonságunk, hogy kifejezetten fotók beragasztására is alkalmas, speciális könyvkötő technológiával készített fotóalbumokat is kínálunk, nagyon sok különböző, választható színű kartonból készített belívvel és egyedi borítóval. A folyamtosan bővülő teljes fotóalbum kínálatot ezen a linken találod.

Egyedi tervezésű meghívóinkhoz is bármilyen kiegészítő rendelhető

Az összes a kínálatunkban szereplő meghívóhoz számtalan kiegészítő rendelhető: különböző típusú ültetőkártyák, menükártyák, ültetési táblák, asztalszámozók és számos további papír kelléket tudunk készíteni, amelyek jellemzően a meghívó grafikájával készülnek, ugyan arra a papírra és a meghívóval egyező egyéb dizájnelemek felhasználásával. A fotós meghívóknál ez általában másként van, mert egy meghívóhoz használt fotó és tipográfia, nagy valószínűséggel nem fog jól mutatni egy ültető- vagy menükártyán. Aggodalomra persze semmi ok, mert a fotós meghívók esetén is számtalan kiegészítőt tudunk tervezni, bármelyik másik meghívónk design elemeit felhasználva meg tudjuk csinálni az esküvő napján használatos anyagokat.
 
Nézegessétek meg és keressetek bennünket bátran az egyedi meghívóhoz kérhető kiegészítőkkel kapcsolatban is!
 
Egylapos menükártya, külön minden terítékhez – LA/4
Átlagos méretű menükártya típus, amelyet normál hosszúságú menüsorok elhelyezésére javaslunk, egyik oldalán a menü, a másikon az italsor kap helyet. Amennyiben a meghívót is tőlünk rendeltétek, a kártyák grafikája azzal megegyező, így nem igényel külön tervezési díjat, amennyiben valamely másik meghívónk grafikájával szeretnétek a kártyákat, egy alacsonyabb grafikai díjat számítunk fel. De lehetőség van teljesen egyedi grafika elkészítésére is, leírásotok vagy küldött minta alapján, szívesen elkészítjük.
 
Három oldalas, háromszög formára hajtott menükártya
A legnépszerűbb menükártya típus, amely a méretéből adódóan az átlagos menüsorok elhelyezésére szinte minden esetben elegendő felületet biztosít, valamint asztalszámozóval kombinálva is készíthető. A három oldalas formából adódóan a szöveget az alábbiak szerint szoktuk rajta elrendezni: az egyik oldalon a menüsor, a másik oldalon az italválaszték, a harmadikon az asztalszámozás, esetleg a pár neve és az esküvő dátuma helyezhető el. Picit hosszab menü- és italsor esetén megoldható, hogy mindhárom oldalon végigfolyatjuk a szöveget, így a második oldal felénél ér véget a menü és kezdődik az italsor.
 
3in1 poháralátét, köszönetajándék és ültetőkártya egyben
Egyik legnépszerűbb termékünk ez az ötletes ültetőkártya-köszönetajándék megoldás, amely szinte bármilyen grafikával és nagyon sokféle papírból elkészíthető, ideális méretű a teljes neveket tartalmazó névsorok esetén.
Amennyiben a meghívót is tőlünk rendeltétek, az alátétek grafikája azzal megegyező, így nem igényel külön tervezési díjat, amennyiben valamely másik meghívónk grafikájával szeretnétek a kártyákat, egy alacsonyabb grafikai díjat számítunk fel. De lehetőség van teljesen egyedi grafika elkészítésére is, leírásotok vagy küldött minta alapján szívesen elkészítjük.
 
Hatszögletű poháralátét
2017-es újdonság a hatszög formájú poháralátét, amelynek tervezési és nyomtatási/gyártási paraméterei minden részletében megegyeznek a normál alátétével, viszont árban jön még hozzá egy 8.000 Ft-os egyedi stancolási díj.
 

Köszönetajándékok is rendelhetők bármelyik egyedi tervezésű aranyozott meghívónkhoz

A poháralátét és a hatszögletű poháralátét is kérhető a fotós meghívóinkhoz, de a köszönetajándékok választékát is folyamatosan bővítjük.
 
Emlékkönyvet is kérhettek a meghívó mellé és bármilyen meghívó mellé jól passzol egy szép, egyedi monogram, amit állandó akciónk keretében rendelhettek.

Egyedi meghívóink árszabása minden esetben személyre szabott árkalkuláció és egyeztetés alapján történik. Ötleteiddel és kéréseiddel kérjük, fordulj hozzánk bátran!

Amennyiben a meghívó mellé kiegészítõket is rendelsz,
kedvezményes csomagárat biztosítunk.

Árajánlatot kérek