Saját szabványaink

GoGreen_logo
Kínálatunkban már a kezdetektől szerepelnek környezetbarát papírokból készült meghívók és kiegészítők, továbbá nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy a gyártás során keletkező papírhulladékot felhasználjuk, illetve a más anyagokkal egyetemben szelektíven gyűjtsük, és így a legkisebb ökológiai lábnyomat hagyjuk.
Sajnálatos tény azonban, hogy amíg a modern európai papírgyárak óriási választékban kínálnak különböző mértékben újrahasznosított papírokat, addig hazánkba ennek csak töredék része kapható, általában az is meglehetősen magas áron.
A gogreen kategóriát azért hoztuk létre, hogy azon meghívóinkat, amelyek stílusukból adódóan a nem környezetbarát papírokon mutatnak a legszebben, mégis lehetőség legyen valamilyen öko papírra nyomtatva is megrendelni. A kínálatunkban szereplő terjedelmes és folyamatosan bővülő választékunkból biztosan tudunk megfelelőt ajánlani.

Handmade_logo
E manapság nagyon divatos kifejezést sokan használják termékeikkel kapcsolatban, a mi esetünkben viszont ez ténylegesen a kézi előállítást jelenti.
Az persze egyértelmű, hogy pl. a nyomtatás vagy épp a lézervágás a megfelelő gépek használatával történik, ám ezen folyamatoknak nincsen olyan helyettesítő eljárása, amely ténylegesen kézzel történne. A szükségszerű gépi eszközök használatát leszámítva minden további munkafázist valóban kézzel végzünk. A hajtogatás, ragasztás, borítékok elkészítése, vágás és vágás utáni „leélezés”, stb. mind olyan fázisok, amelyeket minden darabnál egyesével végzünk el.
A különböző gyártási fázisokat tartalmazó meghívók esetében persze a kézzel történő munka mértéke eltérő, ezért ezzel a logóval csak azokat a meghívókat láttuk el, amelyeknél tényleg nincs semmilyen utólagos gépi munkavégzés, így az elkészült meghívóra szívesebben tekintünk egyedi iparművészeti alkotásként, mintsem nyomdai termékre.

DIY_Logo
2014-es kollekciónkban kísérleti jelleggel debütáltak a csináld magad meghívók, amelyek nagy sikere arra ösztönzött bennünket, hogy további hasonló meghívókkal bővítsük kínálatunkat.
Természetesen bárki elkészítheti a saját meghívóját, az erre szakosodott boltokban minden szükséges alapanyagot és kelléket is beszerezhet hozzá. Az általunk kidolgozott konstrukcióban viszont azokat a professzionális tervezési és gyártási folyamatokat „adjuk kölcsön” amelyekkel egyébként mi magunk is készítjük a meghívóinkat. A különböző meghívóknál más-más mértékű saját munkára lehet szükség, amely egyes esetekben opcionálisan választható. Annyi azonban bizonyos, hogy az általunk megtervezett és előkészített alapanyagokból, valamint a hozzá adott tanácsokkal és segítséggel, bárki elkészíthet egy minden részletében profi meghívót úgy, hogy az alkotás öröme az övé marad. Arról nem is beszélve, hogy így némi anyagi megtakarításra is lehetőség nyílik.

BeUnique_Logo
Mivel minden meghívónk egyedileg készül, így lehetőség van szinte minden paraméter a megrendelő igényeinek megfelelő megváltoztatására. Ezen túlmenően lehetőséget szeretnénk adni még az olyan egyedi részletek elkészítésére is, amelyek egyébként szerepelnek az állandó kínálatunkban, de lehetséges pl. egy másik papírból történő előállítása is.
Az ilyen típusú, egyedileg történő gyártás természetesen extra költséggel jár és további időráfordítást igényel, amelyet minden esetben az adott megrendelés alapján kalkulálunk.
A beunique logóval megjelölt meghívók leírása tartalmazza az adott meghívó azon paramétereit, amelyek egyedileg is rendelhetők, a tényleges megvalósítás azonban egyéb feltételek függvénye is lehet, így minden esetben konkrét konzultáció és árajánlat szükséges.
Nagy örömmel állunk azon kedves ügyfeleink részére, akik érdeklődnek e szolgáltatásunk iránt!

COO_Logo
Kollekcióink egyik fejlesztési iránya az, hogy olyan különleges kivitelezésű meghívókat is kínálunk, amelyeket kizárólag egyedi megrendelésre készítünk el. Az ezen kategóriába tartozó meghívókból csak néhány mintadarabot készítettünk el, hogy érdeklődő ügyfeleink megtekinthessék, azonban ezen meghívók egyetlen eleme sem rendelhető raktárról, hanem mindent a megrendelő igényei szerint egyedileg készítünk csak el. Ez az egyedi gyártás nyilván magasabb költségekkel jár, mint a kínálatunk többi darabja, cserébe viszont valamennyi elemében az ügyfelek egyedi igényeire szabható.
Az egyik ilyen meghívó a Garden Party aranyozott változata, amely azért tartozik ebbe a kategóriába, mert a gyártás technológiai sorrendje úgy épül fel, hogy első lépésként a személyre szabott meghívót nyomtatjuk, majd erre kerül rá az aranyozás, amit így értelmszerűen nem lehet előre elkészíteni.
Egy másik meghívónk a One Moment, amelyhez négy különböző színű, 300 gr-os kartonból készített, igazán extra dísztasak választható opcionálisan, amelyet azért nem tudunk állandó készleten tartani, mert az alapanyag költsége olyan magas, hogy egész egyszerűen nem gazdaságos ezek raktározása. A meghívó persze számtalan más borítékkal is megrendelhető, amelyek szerepelnek az állandó kínálatunkban, ha viszont valamelyik kedves ügyfelünk az említett extra dísztasakok egyikével szeretné a meghívót elkészíttetni, azt az általa igényelt példányszámban, kifejezetten az ő megrendelésére gyártjuk csak le.

IntenesRange_Logo
A kínálatunkban szereplő szinte mindegyik kollekcióban több különböző szín- vagy grafikai változatban is rendelhető az adott meghívó. A különböző meghívóknál általában három-négy színváltozatból készítünk csak mintadarabokat, mivel mindegyiknél adott a lehetőség, hogy egyedi megrendelés alapján bármilyen színnel elkészítsük. Egyre több olyan meghívót is készítünk azonban, amelyeknél nem csak különböző színváltozatokból lehet választani, hanem eltérő méretekben, más-más papírokra, több féle kivitelezésben is rendelhető, ezáltal olyan nagy a variációs lehetőségek száma, hogy adott esetben nem is készítünk mindegyik variációból mintadarabot.
Azon meghívóinkat látjuk el az Intense Range címkével, amelyek ezen elv szerint legalább tíz különböző változatban szerepelnek kínálatunkban.

DWS_Logo
Meghívóink tervezésekor különösen nagy figyelmet szentelünk a különböző nyomdai- és produkciós megoldások tervezésének, hiszen egy-egy meghívó éppen attól válik igazán különlegessé, hogy az alapanyag, a grafika, a tipográfia és mindezek kivitelezése tökéletes összhangban vannak. Éppen ezért nagyon fontos számunkra, hogy mindig naprakészek legyünk a különböző gyártási megoldások terén és az újdonságként megjelenő nyomtatási eljárásokat is megismerjük, kipróbáljuk és beépítsük kollekciónkba.
Régi igény a szakma és az ügyfelek részéről egyaránt a digitálisan történő fehér szín nyomtatása, amely mostanáig csak különböző analóg eljárásokkal volt kivitelezhető, mint pl. a szitanyomtatás vagy a fólia prégelés, amelyek bár gyönyörű eredményt adnak, viszont relatív magas ár mellett, egy-két hetes átfutási idővel készíthetők csak el. Erre kínál alternatívát egy az idén megjelent nyomdai eljárás, a digitális fehér szín nyomtatás, amely felhasználásával több meghívót is terveztünk. Fontos azonban megemlíteni, hogy ez a technológia még gyerekcipőben jár, nem teljesen kiforrott, így a végeredmény sajnos nem minden esetben lesz tökéletes. A kínálatunkba került meghívókat úgy próbáltuk tervezni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, amely a különböző grafikáknál és papíroknál eltérő eredményt hozott. Persze minden darabnál sikerült elérnünk egy megfelelő minőséget, így hibás anyagot nem készítünk, ugyanakkor nagyon jól látszódnak a minőségi különbségek az analóg eljárásokkal összehasonlítva, amelyek szintén szerepelnek a kínálatunkban.
Azért jelöltük meg a digitálisan készülő fehér nyomtatást, hogy ha a fotók alapján nem egyértelmű, akkor a címkéből világos legyen és ne lehessen összekeverni az eltérő paraméterekkel rendelkező analóg megoldásokkal.

HandcraftPieces_Logo
Szinte a kezdetektől szerepelnek kínálatunkban a különböző kézi megoldásokkal készülő meghívók, amelyeket a Handmade100% címkével jelöltünk meg. Ezek mellett viszont egyre több olyan meghívó is bekerült a kollekciónkba, amelyek nem pusztán rész feladataiban készülnek kézzel, hanem nagyon nagy részben, kifejezetten kézműves megoldásokkal állíthatók elő. A 2015-ös kollekciónk összeállításakor több ilyen típusú meghívót is terveztünk és ezek rendkívüli sikere arra ösztönzött bennünket, hogy tovább bővítsük a kínálatunkat ebben a témában, olyannyira, hogy a 2016-os kollekciótól ezt az önálló kategóriát is bevezetjük.
A Handcraft Pieces címkével megjelölt meghívóink alapelemeit különböző hagyományos nyomdai eljárásokkal készítjük, ám azok teljes elkészítése kifejezetten manuális eljárásokkal történik: akvarell ceruzás vagy pasztell krétás színezés, különböző sablonok használatával történő festés, öntapadós díszítő elemek ragasztása, stb., amelynek köszönhetően tényleg minden darab egyedivé válik, nem lesz köztük két egyforma.
E meghívóink további opcionálisan választható extrája, hogy ezeket a kézi eljárásokat mi el tudjuk végezni, és így készterméket adunk át, de ügyfeleink választhatják a DIY – Csináld magad megoldást és elkészíthetik a meghívójukat saját kezűleg is.

A pimpernel.hu honlapon minden eredeti elgondolás és alkotás, a honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármely alkotóeleme törvényi védelem alatt áll. Az oldalunkon minden terv, eljárás és rendszermegoldás a Polgári Törvénykönyv és a Szerzői jogi törvény hatálya alá tartozik. Az Pimpernel és PimpernelWeddings márkanév, a termékek tervei, jellegzetes tartalmuk, bármely alkotóelemük, a szoftverek, eljárások és az alkalmazott rendszerekhez kapcsolódó minden jog az Next-Door Bt-t illeti meg, és még a forrás megjelölésével sem használhatóak fel.