Térképgrafika – 003 Tusrajzzal

Térképgrafika árak:
Vektoros alapdíj: 10 000 Ft-tól
Tusrajzos alapdíj: 15 000 Ft-tól

Épülethomlokzatok:
Vektoros:4 000 Ft/épület
Tusrajzos: 6 000 Ft/ épület

Aquarell színezés:
6 000 Ft

Aranyozott kivitel grafikai előkészítés:
3 000 Ft

 

Ez a kiegészítő bármelyik meghívónk grafikájával is rendelhető.

Árajánlatot kérek

Egyedi különlegesség: meghívó, térképgrafika bármilyen meghívóhoz

Egyik legizgalmasabb 2019-es újdonságunk a bármelyik meghívó kollekcióhoz rendelhető térképgrafika és az abból készített térképkártya.

Esküvői térképgrafika és térképkártya

Térkép részleteket és grafikákat korábban is készítettünk már, de a fokozott érdeklődésre való tekintettel, sok munkával, rengeteg ötletet és különleges megoldást kipróbálva, széles választékot alakítottunk ki.

Számos grafikai stílusban és eltérő tartalommal készítettünk terveket és mintadarabokat. Ha a kínálatunkban szereplő bármelyik meghívót választjátok – akár egyedi meghívót is –, akkor biztosan tudjunk hozzá tökéletesen passzoló térkép grafikát készíteni.

Minden esküvőhöz egyedileg készítve

Nem csak esztétikai szempontból, de tartalmilag is alaposan elmélyedtünk a témában: különböző megoldásokat tudunk ajánlani egy városi környezetben megrendezett esküvő ábrázolásához vagy egy vidéki, több egymástól távol eső helyszínt megjelenítő térképhez. Eddigi tapasztalataink alapján az egyes esküvői helyszínek és események olyan nagy számú variációja lehetséges, hogy a tartalmi kérdések tekintetében nem tudunk általános szabályszerűséget, minden esetben érvényes ötleteket felsorolni, hiszen minden esküvő más, így az azokhoz készített térkép grafikák is mind különbözőek. Ugyanakkor a tervek készítése során számos olyan tapasztalatra tettünk már szert, amelyek a konkrét megrendelések esetén mindenképpen hasznosak. A térképgrafika kialakítása tekintetében ezért minden esetben egyedi konzultáció és egyeztetés szükséges.

Térképkártya korlátlan grafikai lehetőségekkel

Maga a térkép grafika bármelyik meghívónk dizájnjával elkészíthető, de persze a sok eltérő meghívóhoz különböző stílusú grafikákat terveztünk és folyamatosan bővítjük is ezek választékát, ezért ha az általatok választott meghívóhoz nem találtok a honlapunkon grafikát, keressetek minket bátran, mert nagy valószínűséggel közben már elkészült. A térképek nyomtatása nagyban függ az adott meghívó kivitelezési paramétereitől, mert ha a választott meghívó lehetővé teszi, akkor a térkép grafika belekerülhet közvetlenül a meghívóba, ilyen megoldás lehet pl. az Almond and Kiwi vagy a Caramel Smoothie – mindkettő hajtott meghívó – hátoldalára történő nyomtatás. Ha viszont a meghívó kivitelezése nem teszi ezt lehetővé, akkor a térkép grafikát egy külön kártyán érdemes megjeleníteni, ilyen meghívó lehet pl. a Beauty Flower #07, a Natural Dream vagy a Pictogram Story kollekció.
 

Általánosságban persze elmondható, hogy bár maga a térkép grafika egy meghívó részeként is nagyon jól mutat, de egy különálló térképkártya mégis egy sokkal magasabb esztétikai szintre emeli a meghívót és az összhatást, így elsősorban ezt a megoldást ajánljuk és preferáljuk.

Térkép grafikák stílusok szerint

1. Vektoros térképgrafika

A grafikailag legegyszerűbb térkép változat az ún. vektoros megoldás, amelynek technikai kérdéseit nem részleteznénk, de a lényege, hogy ezt az alapvetően digitális formátumot, viszonylag könnyen és gyorsan lehet szerkeszteni, módosítani – az adott térkép bonyolultságától függően persze – így ennek megrajzolását egy kifejezetten költséghatékony ársávban tudjuk vállalni. 

Maga a térkép egyébként ettől még nagyon esztétikus és grafikailag izgalmas, egyben modern hangulatú, kifejezetten letisztult és elegáns hatású lehet, ezért örömmel ajánljuk olyan meghívóinkhoz, amelyek elsősorban egyedi tipográfiájukkal tűnnek ki, míg a grafikai díszítésük és színezésük visszafogottabb.

Ezeknél a térképeknél nagyon klasszul és részletesen lehet szemléltetni az egyes topográfiai részleteket: folyókat, patakokat, településeket, akár megyehatárokat, illetve  fő- és mellékutakat, autópályákat, továbbá az utak számozását is fel tudjuk tüntetni és természetesen megjelenik rajta az esküvői helyszínek elnevezése is. Ugyanakkor ennél az egyszerű típusnál nem rajzolunk épületeket, helyszíneket, csak szövegesen jelöljük meg azokat, így időben és árban is optimálisan tudjuk készíteni.

2. Vektoros térkép grafika épületrajzokkal

Lényegében az előző, egyszerűbb térkép grafika díszítettebb változata, amelyen már feltüntetjük a helyszínül szolgáló épületek homlokzatrajzát is. Az épületrajzokat szintén vektorgrafikusan készítjük el, így nagyon apró részletek megjelenítésére nincs lehetőség. Ez mindenképpen egy valamennyire egyszerűsített rajzolatot jelent, de ettől még az épület tökéletesen felismerhető és jellegzetes jegyei mindenképpen megjelennek rajta. Az épületrajzok elkészítésének legegyszerűbb módja, ha olyan fotó(ka)t kerestek róla, amelyen az épület pont abban az ábrázolásban szerepel, ahogy a térképkártyán is látni szeretnétek, mi pedig a mintaként adott fotó alapján elkészítjük a rajzot.
 
A vektoros térképgrafikákat díszíthetjük valamilyen színes alnyomattal, háttérmintával.  Ehhez leginkább a választott meghívó grafikai elemeit érdemes használni, de kérésetek alapján további egyedi ötletekkel is gazdagíthatjuk azokat.
 

Az épületrajzokkal kapcsolatban fontos kiemelnünk, hogy a teljes térképgrafika munkadíjában ezt minden megrendelés esetén külön szerepeltetjük. Annak választott technológiája, az adott épületek grafikai bonyolultsága és a megrajzolandó grafikák darabszáma alapján egyedi árat kalkulálunk az elkészítésükre.

3. Tusrajzzal készített grafika

A vektoros térképgrafikákkal ellentétben, ez egy majdnem 100%-ban kézzel készülő térképrajz. Azért csak majdnem, mert bár magát a tusrajzot persze kézzel készítjük, de a további munkafolyamatok során ezt digitalizáljuk – beszkenneljük –  a különböző utómunkálatok, illetve a szövegezés is digitálisan történnek, végül aztán maga a térképkártyák  digitális nyomtatással készülnek (vagy adott esetben fólianyomtatással) azaz nem kézzel rajzoljuk meg az összes térképkártyát.

A vektoros rajzokhoz hasonlóan a tusrajzos technikával is minden említett részletet meg tudunk jeleníteni, azonban annak módosítása, utólagos javítása már lényegesen munkaigényesebb mint a vektorgrafikus változatok esetében. Ezért ennek első lépéseként egy ceruzás vázlatrajzot készítünk és annak egyeztetése és jóváhagyása után készítjük el a nyomtatható változatot. Amit a korábbiakban említett sorrendben, előbb digitalizálunk, majd az utómunkálatokkal véglegesítjük azt.

Tartalmi tekintetben a tusrajzos technikával is készíthető csak az utakat és az egyes térképrészleteket tartalmazó grafika. Az egyszerű, vektoros változathoz hasonlóan – és természetesen az épületrajzokkal kiegészített prémium változat is ugyanúgy elkészíthető.  A tusrajzos változatok esetében azért javasoljuk mégis inkább az extrább épületrajzos megoldást. A kézi technikával készített térképgrafikát eleve egy magasabb árkategóriában kínáljuk és úgy gondoljuk, hogy egy prémium minőségű megvalósítás esetében a tartalmi kidolgozottságot is érdemes egy magasabb szintre állítani, hogy kialakuljon a forma és a stílus, valamint a tartalom és kivitel optimális egyensúlya.

Egyébként a kézi rajzos technológia jellegéből adódóan, a tusrajzzal készített térképek hangulata kevésbé modern mint a vektoros változatoké. Inkább rusztikus és vintage stílusjegyeket hordoz, ennek megfelelően az eleve ilyen hangulatú meghívókhoz javasoljuk elsősorban.
A tusrajzos  térképgrafikákat díszíthetjük valamilyen színes alnyomattal, háttérmintával, ezeket általában a választott meghívó grafikai elemeivel érdemes kombinálni, de kérésetek alapján további egyedi ötletekkel is gazdagíthatjuk.

Továbbá ennél a változatnál már választható opcióként kínáljuk, hogy a szövegezés digitálisan vagy az alap grafikához hasonlóan, szintén kézi kivitelezéssel, kalligráfiával történjen. A digitális betűszedéssel megvalósított változatok kifogástalan minőségűek, de persze kétség sem férhet hozzá, hogy egy teljes egészében kézzel készített térkép grafika az abszolút tökéletes megoldás.

4. Tusrajzzal készített grafika, színes akvarell díszítéssel

Ennél az egészen extra grafikai kivitelezésnél az előző tusrajzos térképet egy kifejezetten hozzá készített, kézzel festett alappal kombináljuk a még különlegesebb és abszolút egyedi hatás kedvéért. Ebben a variációban a táj egyes elemei, a patakok, a domborzat, valamint az épületek is egyedi festést kapnak. Így a tusrajzos kontúr és a festett díszítő háttér tökéletes szintézisét adja. A térképgrafika így egyedi karaktert kap, színben és stílusban is tökéletesen hozzáigazítva a meghívóhoz és az esküvői arculathoz.

5. Vektoros vagy tusrajz grafika arany fólianyomással kiegészítve

A korábban leírt vektoros és tusrajzos technikával készített térképgrafika legcsodálatosabb kiegészítése, ha a térkép egyes részleteit arany fólianyomással díszítjük. Bár az aranyozás alapvetően kivitelezési kérdés, ugyanakkor grafikai tekintetben is figyelembe kell venni. Mert pl. a grafikai elemek részletessége, mérete, vonalvastagsága és sok más esztétikai és technológiai szempont, nem pusztán produkciós kérdés. Az adott grafika és annak kivitelezési módja és e kettő öszefüggései határozzák meg a tervezés alapköveit. Így ha kifejezetten aranyozott vagy más színű fólianyomással díszített kivitelezésű térképkártyát szeretnétek, akkor mindenképpen, ebbe a kategóriába tartozó térképgrafikát kell elkészíteni hozzá.
A kifejezetten szakmai és technológiai követelményeken túl egyébként, szinte bármilyen további grafikai ötlettel kiegészíthető ez a típus is. Lehetőség van ennél is a meghívó dizájnelemeinek használatára. Akvarell festéssel készült egyedi alnyomat grafika készítésére és számos további tervezési és kivitelezési ötlet megvalósítására is.
 
A választható térképgrafikák kínálatát folyamatosan bővítjük, a készülő terveket a 2019-es szezon elejére szeretnénk majd felölteni!  Friss információkért kövessétek oldalunkat, egyedi kéréseitekkel pedig keressetek bennünket bátran!
 

Térképgrafika árak:
Vektoros alapdíj: 10 000 Ft-tól
Tusrajzos alapdíj: 15 000 Ft-tól

Épülethomlokzatok:
Vektoros:4 000 Ft/épület
Tusrajzos: 6 000 Ft/ épület

Aquarell színezés:
6 000 Ft

Aranyozott kivitel grafikai előkészítés:
3 000 Ft

 

Ez a kiegészítő bármelyik egyedi meghívónk grafikájával, vagy bármilyen általatok adott egyedi grafikával elkészítve is rendelhető..

Árajánlatot kérek