Gyönyörű papírok és csodás borítékok

Az egyik legtöbbet használt papírtípus egy gyönyörű gyöngyházfényű, metálosan csillogó felületű papírcsalád, amelyben már eddig is szebbnél-szebb színek szerepeltek, de a gyártó az idén közel húsz új színnel bővítette a kínálatot, köztük olyan kifejezetten trendi színekkel, mint a rosegold vagy az aloe, ezért úgy döntöttünk, hogy írunk erről egy sok-sok illusztrációval fűszerezett, részletes ismertetőt, amelyben sorravesszük, lefotózzuk és megpróbáljuk „elmesélni”, hogy milyenek is ezek a csodás papírok.

Az új papírszínek néhány hónapja már elérhetők, de mi most bevásároltunk belőlük és a legnépszerűbb XAE formátumban, csodás új borítéksorozatot készítettünk, amelyet mostantól raktárról tudtok rendelni. Az új színek 120 gr-os papír vastagságban – ebből csináltuk a borítékokat – és 300 gr-os karton vastagságban is elérhetők, így egyedi megrendelés alapján bármilyen tasakot, meghívót és számos további papírkiegészítőt tudunk belőle készíteni.

Az egyik legnépszerűbb dobozos meghívónk a Harmony White Kollekció és annak színes dobozokkal készített, továbbfejlesztett változata a Harmony White Intense Edition Kollekció, mostantól már ezekkel az új színekkel is rendelhető. Sajnos egyelőre csak egyedi megrendelés alapján, mert ilyen nagy színválasztékban nem tudunk dobozokat stancolni és raktározni, de ha beleszerettek valamelyik színbe, akkor nincs akadálya.

De nem csak a Harmony White meghívókat készítjük ebből a különleges papírból, hanem számos más kollekciót is, ezért szeretnénk egy rövid listába foglalni, hogy mely meghívóknál van lehetőség ezeket a papírokat választani:
A Casual Elegance Kollekcióhoz színes tasakokat stancoltunk ki és a bele kerülő kártya is e gyöngyházfényű papírcsalád gyöngyfehér és fehérarany színeiből készül.
A Cutie Couple XAE Pearl Edition kollekció borítékba ragasztott bélései készülnek ebből a papírcsaládból.
A Garden Party Pearl Edition kollekcióban eddig fehérarany és ezüst kartonokat használtunk csak, de az új színválaszték pasztell árnyalatai tökéletesek ehhez a meghívóhoz.
A Lemonade Kissing Pearl Edition kollekciót gyöngyfehér papírra nyomtatjuk de az új színválaszték pasztell árnyalataival elképesztő színvariációkat állíthattok össze.
A Natural Dream Pearl Edition kollekcióban duplázhattok is: kérhetitek a tasakot bármelyik új kartonból készítve és választhatjátok valamelyik halvány árnyaltot a nyomtatott kártyához, mi több még a szalagdíszítés színével is összhangba hozható a színösszeállítás.
Hasonló a helyzet a Pearl and Lace meghívó kollekcióval, amelyiknél a tasak és a beragasztott kártya papírja is módosítható.
A Romantic Vintage kollekciót eddig fehérarany kartonra nyomtattuk csak, de az új színválaszték pasztell árnyalatai tökéletesek ehhez a meghívóhoz.
A Sugarmice Pearl Edition előre elkészített hátoldalait arany fólianyomással díszítettük fehérarany és púder színű kartonon, az előoldal pedig szintén fehérarany, illetve gyöngyfehér volt, gondoljátok újra bátran a színösszeállítást.
A Sugarmice # Pearl Edition kollekciót eddig gyöngyfehéry kartonra nyomtattuk, de az új színválaszték pasztell árnyalatai tökéletesek ehhez a meghívóhoz.

Sajnos az új színek megjelenésével egyidejűleg néhány korábbi szín gyártását meg is szüntették, de az általunk legjobbnak ítélt színekből mi azért készítettünk még borítékot, így a készlet erejéig ezekből is választhattok, amelynek köszönhetően eddig soha nem látott színválasztékból csemegézhettek. Fontos viszont, hogy bármelyik színt választjátok is, mindenképpen érdeklődjetek, hogy rendelhető-e még!

Színes borítékok esküvői meghívóhoz

Szeretnénk ezeket az új – és a már kifutó színeket is – részletesen bemutatni, ezért tekintsétek meg rövid szöveges összefoglalónkat és az azokhoz készített fotógalériákat.

Általánosságban elmondható, hogy a papírokat színhelyesen megfotózni meglehetősen nehéz, ráadásul a különböző kijelzők – telefon, monitor, stb. – egyedi beállításainak függvényében, ezek a színek szinte minden esetben torzulnak az eredeti, azaz a valódi színekhez képest. Már a fotók készítése során észleltük, hogy bizonyos színek még az átlagosnál is nehezebben reprodukálhatók, sőt szinte majdnem teljesen lehetetlen a megjelenítésük, ezért azoknál a színeknél, amelyeknél a fotó nem adja vissza tökéletesen a valódi színt, ezt jelezni fogjuk.

Nézzük a színeket egyenként:
• White Gold – Fehérarany: halvány ekrü színű, aranyosan csillogó felületű csodálatos papír, igazi klasszikus, a menyasszonyok rajongásának tárgya. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Caramel – Krém: a gyári szín megjelöléshez képest inkább sárgás krém színű, nagyon szép papír, de sajnos már kifutó szín, így csak a készlet erejéig rendelhető. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Champagne – Pezsgő: az előzőnél egy árnyalattal élénkebb, középtónusú, kellemes krém színű, nem kifejezetten sárgás, inkább drappba hajló, picit tompa, komolyabb hangulatú szín. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Gold Leaf – Óarany: nagyon elegáns, visszafogott, klasszikus szín, a fotókhoz képest élőben egy picit sötétebb és persze csodás, aranyos felületi csillogása van. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Charteuse – Lombzöld: egy igazán érdekes szín, ami valahol a sötét oliva és a khaki zöld között van, de a megfelelő fénytörésben „beindul” rajta az aranyos csillogás és ettől klasszikus, patinás érzetet kap, a fotókon inkább ez jelenik meg és kevésbé látszódik a papír zöldessége. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Cognac – Konyak: élénk, mogyoróbarna szín, aranyos fényétől a fotón picit világosabbnak látszódik mint a valóságban, kifutó szín, így csak a készlet erejéig rendelhető. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Mandarin – Mandarin: nagyon élénk, igazi popszín, kifutó szín, így csak a készlet erejéig rendelhető. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Red Lacquer – Burgundi: egészen sötét, nagyon elegáns bordó szín, a fotókon picit pirosabbnak látszódik, mint amilyen a valóságban. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Chestnut – Gesztenye: az egyik legérdekesebb új szín, ami első ránézésre sötét, grafiktszürkének tűnik, de aranyos felületi csillogása gyönyörű meleg tónust ad neki, amitől valóban előjönnek belőle azok az egészen sötét, gesztenyebarnás árnyalatok. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Rosegold – Rózsaarany: egy igazán trendi szín, a Pink Quartznál sötétebb, de a púdernél világosabb, egy fokkal sárgásabb és valamivel élénkebb, színesebb, összességében inkább tompa fényű, elegáns papír. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Nude – Púder: az előzőnél néhány árnyalattal sötétebb, tompább fényű, púder-szerű szín, nagyon elegáns papír. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Pink Quartz – Pink Kvarc: a legvilágosabb árnyalatú, pasztell rózsaszínű papír, amelynek speciális metálos jellege, enyhén hideg hangulatot kölcsönöz a papírnak, vidám és fiatalos szín. Ezen a linken találtok róla fotót.
• White Silver – Világos ezüst: egészen világos, pasztell ezüst szín, hűvös és elegáns papír, bizonyos fénytörésben, izgalmas kékes színekben játszik. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Galvanised – Ezüst: klasszikus ezüst szín, középtónusú, nagyon elegáns. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Eucalyptus – Eukaliptusz: a gesztenyéhez és a lombzöldhöz hasonlóan, ez a papír is csak a megfelelő fényviszonyok között mutatja meg valódi színeit. A fotókon sajnos szürkének látszódik, pedig a valóságban bár sötét, de tényleg eukaliptusz zöld. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Night – Éjfekete: nem lehet róla mit mondani, egyszerűen szupergyönyörű és extraelegáns. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Aloe – Aloe: egészen világos, pasztell zöld szín, könnyed, friss hangulatú papír. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Lime – Banánzöld: az eredeti gyári színjelöléshez képest, egyáltalán nem limezöld, ezért is neveztük el inkább banánnak, de a fotókon egy árnyalattal sárgásabb, mint amilyen a valóságban. Elképesztően vagány papír, de sajnos már kifutó szín, így csak a készlet erejéig rendelhető. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Botanic – Fűzöld: a fotón picit világosabbnak tűnik mint a valóságban, nagyon elegáns, mélyzöld papír, de sajnos már kifutó szín, így csak a készlet erejéig rendelhető. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Peacock – Pávazöld: a fotón picit világosabbnak tűnik mint a valóságban, nagyon elegáns, izgalmas és élénk szín, ametiszt zöld felületi csillogással, tényleg olyan mint a pávaszem. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Abyss – Tengermély: a gesztenyéhezaz eukaliptuszhoz és a lombzöldhöz hasonlóan, ez a papír is csak a megfelelő fényviszonyok között mutatja meg valódi színeit. A fotókon inkább szürkés-zöldnek látszódik, pedig a valóságban bár sötét, de egy nagyon érdekes, zöldes-kékes színátmenet. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Iceberg – Jégkék: középtónusú, hüvős világoskék, de fényben forgatva, halvány levendulás-lilás árnyalatokat mutat. Ezen a linken találtok róla fotót.
• Aquamarine – Akva: egészen világos, pasztell kék szín, könnyed, friss hangulatú papír. Ezen a linken találtok róla fotót.

Annak érdekében, hogy a teljes színskála könnyen és gyorsan átlátható, kereshető legyen, készítettünk egy olyan sorozatot, amelyben az összes szín egyszerre látható, továbbá rá is írtuk a szín megnevezéseket néhány közeli fotóra, így mindegyik biztosan beazonosítható. Külön érdekesség, hogy az egyes színek másként mutatnak az eltérő környezetekben, így pl. egy halvány rózsaszín sokkal jobban megjeleníthető két másik, sötétebb árnyalat mellett, mint mondjuk egy fehér alapon.

A színskáláról készült teljes fotógalériát megnézhetitek ezen a linken.

Sajnos nem könnyű ezeket a speciális színeket leírni, sőt még fotózni sem igazán egyszerű. Tekintve, hogy a gyöngyházfényű felület reflektál a környezeti színekre, a fényerőtől  és színhőmérséklettől függően  másként veri vissza azokat, így a különböző fényviszonyok között egészen más színűnek lehet látni ugyanazt a papírt. Ezért, hogy még tökéletesebb képet kapjatok az egyes papírszínekről, a borítékokat külön-külön egyesével is lefotóztuk, ráadásul mindegyikről négy felvételt készítettünk eltérő beállításokban, amelyeken így jól láthatók a különböző fényviszonyok közti különbségek, ahogy ugyanaz a papír sötétebbnek, világosabbnak, élénkebbnek vagy éppen tompábbnak látszódik attól függően, hogy milyen beállításban / szögből fényképeztük le. Ezt a teljes fotógalériát ezen a linken találjátok.

Összességében úgy gondoljuk, hogy igen alapos és főként hasznos cikket állítottunk össze, hogy méginkább megkönnyítsük számotokra a választást, egyúttal szerettünk volna némi betekintést engedni abba csodás világba amivel mi nap mint nap dolgozunk.

Az anyagában színezett papírok kiválasztásához mindezek miatt azt ajánljuk elsősorban, hogy gyertek el a bemutatótermünkbe, ahol élőben is megnézhetitek a kérdéses színeket. Amennyiben erre nem volna lehetőségetek, akkor is nyugodtan hagyatkozhattok a tapasztalatunkra és ízlésünkre – mindenképpen szólunk ha úgy gondoljuk, hogy egy adott grafikához kevésbé jól passzoló papírt választottatok, illetve javaslatot teszünk a leginkább megfelelő megoldásra.

Ha tetszik ez az írásunk a papírokról, akkor olvassátok el egy másik kapcsolódó cikkünket, amelyben ugyan nem ilyen részletesen, de azért néhány szóban írunk az egyes papírcsaládokról, továbbá jónéhány papírmintakönyvet is befotóztunk hozzá: Meghívóhoz, kiegészítőhöz és borítékhoz is választható színes papírok és kartonok – óriási választékban